Geschiedenis

Joost MEtten en Paul OStermeijer ergerden zich eraan dat de kantoorautomatisering vaak alleen maar geld kostte in plaats van dat het opleverde. Ze begonnen MEOS omdat ze vonden dat ze dat beter konden.

MEOS was een van de eerste bedrijven die klanten met remote support ondersteunde. Toen door het inbellen met modems met de bekende piepende en krakende geluidjes en een juichende gebruiker aan de andere kant: “Hé, mijn muis beweegt!”. De technologie is veel veranderd, maar de pijlers zijn nog steeds dezelfde: de ICT moet het gewoon doen en opleveren in plaats van kosten.

 • 1996
  Oprichting “MEOS Support BV Automatiseringsdiensten”, het begin boven een beddenzaak in Bloemendaal.
 • 1997
  Martijn Berns kwam aan boord als eerste medewerker. Een systeembeheerder met veel ondernemingsdrang, met maar één doel: 100% tevreden klanten.
 • 1999
  Joost Metten ging zich richten op Dedigate hosting (later Terremark, nu Verizon)
  en Martijn Berns nam de algemene leiding op zich van het dan 5 man sterke MEOS. Een jaar met veel ontwikkelingen.
 • 2006
  Oprichting vestigingen Utrecht en Den Haag en naamswijziging in MEOS Systeembeheer. De start van een lange periode met grote groei
 • 2007
  Ed van Empelen kwam het team versterken en stuurde al snel enthousiast en met veel energie alle teams aan. We blijven plat en informeel, maar een eerste kleine tussenlaag was echt nodig. Een jaar met wat groeipijntjes.
 • 2009
  Wegens succes verhuisde vestiging Utrecht naar de Computerweg van bedrijvenpark Lage Weide. Vestiging Den Haag verhuisde naar Rijswijk, om vanuit daar ook de klanten in de regio Rotterdam goed te kunnen bedienen. De vestigingen beginnen echt volwassen te worden.
 • 2010
  De zelfstandige en allround systeembeheerder gingen samenwerken in teams en we haalden de mijlpaal van 2.500 servers en werkplekken in beheer.
 • 2011
  Het 15-jarig jubileum werd gevierd in Barcelona en ook een aantal klanten maakten prachtige reizen, gewonnen met de jubileum actie. Wat hebben we gefeest, het was een heerlijk jaar!
 • 2012
  Joost Metten kwam weer terug aan boord, het Management Team kreeg hierdoor een nieuwe impuls. Even pas op de plaats, een jaar van bezinning. Maar zeker niet stilgezeten, we sloten het jaar af met de introductie van de unieke en innovatieve MEOS Cloudbox en het ultiem flexibele IT Beheerconcept.
 • 2014
  Overname van Up & Running. Daardoor hadden we een extra vestiging in Almere, een grote groep erg gemotiveerde en enthousiaste ICT-ers als collega erbij, nog betere geografische spreiding, veel nieuwe en interessante klanten, maar vooral: kritische massa, waardoor we nog meer kunnen gaan investeren in innovatie en kwaliteit! We introduceerden ook een hele rits nieuwe telefonie en communicatie diensten. Een succesvol jaar!