Skip links

Artikel

Systeembeheer is dood, leve MEOS it !

Systeembeheer is dood, leve MEOS it !

Systeembeheer is dood ja. Inderdaad, best een boude uitspraak, maar wel één die we kunnen onderbouwen. Natuurlijk, we moeten deze uitspraak enigszins nuanceren. Traditioneel systeembeheer is stervende, maar compleet verdwenen is het (nog) niet. Het einde zit er dus wel aan te komen… dat je het maar even weet!

Door de opkomst en groei van verschillende clouddiensten wordt de rol van systeembeheerders alsmaar kleiner. Zo heeft MEOS de afgelopen 5 jaar geen enkele Exchange-server (e-mail) bij klanten geïnstalleerd. Niet alleen het inrichten van een eigen e-mail-server is niet meer van deze tijd, ook ERP-software (boekhouding) en CRM-software (relatiebeheer) verhuizen steeds meer naar de verschillende clouddiensten.

De voordelen van clouddiensten zijn evident: er zijn geen hoge investeringen noodzakelijk, betaal voor wat je gebruikt en je hoeft zich niet meer druk te maken over upgrade- en vervangingstrajecten. Verder regelt de leverancier de infrastructuur maar ook zaken als back-up en een belangrijk deel van de informatiebeveiliging. En tenslotte kan vanaf elke locatie met een (veilige-) internetverbinding gewerkt worden.

Er zijn vanzelfsprekend nog wel wat beperkingen en is de migratie naar clouddiensten nog niet voor elke bedrijf compleet mogelijk of wenselijk. Voorlopig zullen we daarom nog steeds traditionele IT-diensten blijven leveren.

Nieuwe tijden, aangepaste naam.

Met de verandering in de dienstverlening passen wij niet alleen onze naam aan. MEOS heeft het woord systeembeheer meer dan 20 jaar in haar naam gedragen. Die tijd is voorbij.

Onze nieuwe naam is MEOS it.

Natuurlijk staat ‘it’ voor informatietechnologie maar dat is bij lange na niet genoeg meer. MEOS it is voor de MEOS-mannen vooral een werkwoord en zo zou je MEOS it in het woordenboek terug kunnen vinden:

me·os.it (ww; m;)

to improve it, to make it better

‘Verbeteren’ omdat wij zo eigenwijs zijn dat we denken dat onze dienstverlening altijd beter kan, en eerlijk is eerlijk dat maken we waar ook. MEOS it heeft al 25 jaar de ambitie om IT beter te maken en daarom moeten en zullen wij onszelf altijd verbeteren.
Het behalen van ISO27001 certificering, NeN7510 accreditatie en een ‘Gold’-status voor drie verschillende Microsoft clouddiensten onderschrijft die ambitie.

Tot slot:

We staan dagelijks voor je klaar en als het moet binnen 45 minuten bij jou op de stoep. Daarom durf ik te zeggen: de Mannen van MEOS, daar kun je mee bouwen. Aan jouw netwerk en aan jouw nachtrust.
Let’s MEOS it!

Joost Metten, CEO.

Join the Discussion

Return to top of page