10 2-17

Office 365

Office 365 plaatjeOnder de productnaam Office 365 biedt Microsoft een online clouddienst aan waar de Microsoft Office producten onder vallen en de daarbij behorende serversystemen Exchange, SharePoint en Lync. In plaats van deze producten aan te schaffen en zelf te installeren, kunnen bedrijven een abonnement afnemen.Met Office 365 hebben gebruikers vanaf elk device en op elke locatie toegang tot e-mail, agenda’s, documenten en contactpersonen en kunnen documenten gedeeld worden via SharePoint. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van Office Apps on-demand. Hiermee kunnen zij, wanneer zij op een locatie zitten waar zij lokaal niets mogen installeren, toch Office software gebruiken door deze te streamen.

Waarom kiezen voor Office 365?

Veel grote bedrijven als de Nederlandse Shell maakten al de overstap naar deze clouddienst van Microsoft. Overweegt u om ook over te stappen op Office 365 maar twijfelt u nog? Wellicht dat onderstaande redenen van andere bedrijven u kunnen helpen bij uw eigen beslissingsproces.

Altijd automatische de laatste software updates

Als belangrijkste reden voor veel bedrijven om over te stappen op Office 365 wordt het altijd gebruik kunnen maken van de nieuwste versies van software genoemd. Office 365 wordt door Microsoft automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Hier hoeft u zelf helemaal niets voor te doen.

Kostenbesparing & – beheersing

Als tweede reden noemen bedrijven de kostenbesparing en beheersing in kosten. Bedrijven hoeven zelf niet meer te investeren in hard- en software. Eigen servers zijn niet meer nodig en in plaats van een eenmalig bedrag plus een jaarlijks bedrag voor software updates en nieuwe versies, betaalt de gebruiker een bedrag per gebruiker per maand.

Volledig ontzorgen

Het ‘volledig ontzorgen’ wordt als derde reden genoemd om te kiezen voor Office 365. Veel bedrijven willen niet zelf meer de verantwoordelijkheid nemen voor het installeren, onderhouden, troubleshooten en vervolgens migreren naar de volgende versie van de gebruikte software. Door van Office 365 gebruik te maken hebben ze deze zorgen niet.

17 1-17

Microsoft: Windows 7 voldoet straks niet meer

Plan migratie; tijd gaat sneller dan je denkt.

Windows 7 wordt nog tot januari 2020 ondersteund, maar Microsoft wijst gebruikers en IT-afdelingen er nu al op dat ze nog maar een beperkte tijd hebben om Windows 7 te gebruiken. Daarna verdwijnt de ondersteuning en treden er XP-achtige verschijnselen op. Tijd dus om serieus over migratie te gaan nadenken aldus Microsoft.

Gebruikers ondervinden nu al langzaam hinder als ze niet overstappen op Windows 10. Ook lopen de risico’s qua beveiliging snel op.  En het wordt alsmaar lastiger om randapparatuur aan te sluiten omdat er steeds minder Windows 7-drivers verschijnen.

2 1-17

MEOS maakt klanten blij…

tummers3alligator2

Om hen te bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking de afgelopen jaren, ontvingen alle klanten van MEOS een speciaal ontwikkelde ’MEOS 20 jaar- jubileumtaart’. Een unieke actie, in samenwerking met banketbakkerij Tummers uit Heemstede, die door veel klanten zeer werd gewaardeerd.

De taartenactie bevatte tevens een leuke inhaker waarbij onder de inzendingen nog een extra feestelijke presentje werd verloot. We hebben uit de vele reacties een winnaar getrokken.

En de winnaar is: ……. ALLIGATOR!!!!

Gefeliciteerd ALLIGATOR en iedereen bedankt voor de leuke, creatieve en soms hilarische inzendingen en de warme, lovende woorden.

11 12-16

Feest bij MEOS

Donderdag 6 december j.l. verraste MEOS haar medewerkers met een feestelijke dag in verband met haar 20-jarig jubileum. Het feest begon bij binnenkomst met een volledig versiert pand inclusief rode loper, een heerlijke jubileumtaart, champagne en tot slot een feestelijk diner. Uiteraard ontbraken ook de nodige speeches en een heuse ‘trip down memory lane’  niet aan het programma. Klik op de foto voor een korte impressie.

dsc_0756

 

 

6 12-16

MEOS viert 20-jarig jubileum

meos_20_logo_lq_v2Precies 20 jaar geleden zijn we als klein bedrijfje op een zolderverdieping begonnen boven een beddenzaak in Bloemendaal. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een innovatieve full-service ICT partner voor bedrijven in de Randstad. MEOS systeembeheer is volwassen geworden … en daar zijn wij maar wat trots op!

We zijn gegroeid en hebben daarbij onze identiteit kunnen behouden. Nuchterheid, een sterke eigen visie en met de focus om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. De positie van de klassieke systeembeheerder is daarbij steeds meer verschoven naar full-service partner. Inmiddels is MEOS meer dan 30 man sterk. Stuk-voor-stuk zijn ze specialist op hun eigen vakgebied en met een brede inzetbaarheid om onze klanten ook daadwerkelijk de best mogelijke service te bieden die wij voorstaan. Gemene deler voor elke medewerker is een grote passie voor IT.

Dit jubileum zou niet mogelijk zijn geweest zonder hen, maar vooral niet zonder het vertrouwen van onze klanten. Vandaag vieren wij ‘MEOS 20 jaar’ op een feestelijke manier samen met onze medewerkers. En uiteraard vergeten wij hierbij onze klanten niet. Want wie jarig is….die trakteert!

2 12-16

Bescherming tegen ransomware

De afgelopen maanden waren er veel berichten over een nieuwe serieuze digitale bedreiging: ‘Cryptolockers’, ook wel ‘Ransomware’ genoemd. Dit virus versleutelt bestanden en maakt ze zo ontoegankelijk. De bestanden worden pas teruggegeven als er losgeld is betaald. Je kunt een aanval van Ransomware niet voorkomen. En het virus ontwikkelt zich zo snel dat virusscanners het niet bij kunnen houden. Gelukkig kunt je je als bedrijf wel dégelijk wapenen om een eventuele aanval af te wenden.

Het technisch team van MEOS heeft een methode ontwikkeld waar we goede verwachtingen van hebben. Dit betreft een oplossing voor Microsoft Server besturingssystemen. Via het zogenaamde “File System Resource Management” kunnen we actieve cryptolockers detecteren en stoppen, zolang de virusmakers geen bestaande bestands extensies gebruiken.

Hoe werkt dit
Voordat bestanden worden opgeslagen, worden de extensies (zoals .docx en .pdf) van de bestanden geanalyseerd. MEOS heeft een lijst samengesteld met de meest voorkomende bestandsextensies. Als het een onbekend bestand betreft, zal het systeem het bestand niet wegschrijven, maar zal een melding worden gegenereerd. MEOS ziet wie er ongeoorloofde bestanden wil wegschrijven en kan direct actie ondernemen om het virus te verwijderen. Het kan echter voorkomen dat een exotisch softwarepakket een bestandsextensie gebruikt dat wij nog niet kennen, maar dat geen ‘Ransomware’ is. De betreffende software zal dan niet werken. MEOS zal in dat geval zo snel mogelijk de extensies van deze software toevoegen om de software werkend te krijgen.

Mogelijke gevolgen als u zich niet beschermt
Als uw netwerk is getroffen door dit virus zorgt dit voor downtime, veel verloren werk en veel kosten voor herstel. Er zijn dan nog slechts twee manieren om dit op te lossen: het betalen van het losgeld (Ransom) of een back-up terugzetten van de bestanden. Vaak gaat er dan kostbare data verloren.

We zijn ons er sterk van bewust dat we virusmakers nooit volledig voor kunnen blijven. Maar door deze oplossing kunnen wij bedrijven wel een veel betere bescherming bieden tegen deze cyberbedreiging.

Aarzel niet en bescherm uw bedrijf vandaag nog …. voorkomen is immers beter dan genezen!

 

 

16 9-16

Nieuwe collega’s

Omdat Mark de Gooijer al een langere tijd zeer goed presteert heeft het management team Mark bevorderd van tweedelijns naar derdelijns support. Proficiat Mark!

Daarnaast hebben we weer 2 nieuwe collega’s. Daniel van den Brink is een specialist op het gebied van beveiliging en versterkt de derdelijns support van MEOS.
Verder komt Jordy Wijnands de service-desk versterken.

9 9-16

Mooie successen

In de eerste helft van dit jaar heeft MEOS een aantal mooie successen mogen vieren. Zo werden het contract met restaurantketen IQ creative (www.iqcreative.nl) alsook de overeenkomst met MVO (www.mvonederland.nl) verlengd.

Daarnaast mochten wij een aantal nieuwe klanten verwelkomen. Deze week komt daarvan Alligator aan de beurt. Alligator is een one-stop groothandel in hoogwaardige maritieme-, industriële- en lasproducten.
Elke dag leveren zij circa 15.000 producten vanuit magazijnen in Rotterdam, Singapore, Shanghai en Houston.  Alligator zal gebruikmaken van het IaaS-platform van MEOS in combinatie met functionaliteit van het Microsoft Office 365 platform.

Binnenkort nog veel meer goed nieuws over mooie bedrijven en non-profit instellingen die we in 2016 tot onze klanten mogen rekenen.

2 9-16

Wij beloven beterschap

‘MEOS nieuws’ is in 2016 verwaarloosd. We hebben en hadden het simpelweg erg druk. Dat is een excuus, maar geen goede reden. Daarom beloven we bij deze beterschap.

Ondertussen hebben wij enkele nieuwe collega’s welkom mogen heten. Als Technisch Accountmanager heeft Said Aazani ons versterkt.
Om de klantenservice nog beter te maken is de service-desk versterkt met Remco Vogel en Marijn Hoek.

17 7-16

Voor- & nadelen van de Cloud

De afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen in de ICT in een stroomversnelling gegaan. Bovenop bestaande ICT-componenten zijn nieuwe technieken ontwikkeld waardoor de mogelijkheden sterk zijn toegenomen. Steeds meer organisaties overwegen dan ook om hun IT geheel of gedeeltelijk in de Cloud te zetten. Cloud kan enorme voordelen opleveren. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor het MKB. Vooral in kosten en efficiëntie. Maar er zijn ook nadelen. Een lijstje met voors & tegens:

Voordelen van de Cloud:

  • Locatie-& tijdsonafhankelijk werken mogelijk: met Cloud is het mogelijk te werken waar en wanneer je wilt zonder gebonden te zijn aan een locatie of tijd;
  • De Cloudleverancier beheert en onderhoudt de software en systemen. Dit vermindert de complexiteit van uw IT-beheer. Ook is interne kennis van systemen niet noodzakelijk;
  • Lagere kosten voor interne IT-support. Daarbij gaat afrekening van Clouddiensten op abonnementsbasis. Dat maakt de kosten voorspelbaar: je betaalt een vast bedrag per maand op basis van het aantal gebruikers;
  • Geen omvangrijke investeringen in hardware (servers, IT-infrastructuur);
  • U beschikt altijd over de laatste versie van de software;
  • Veilige opslag: bij een betrouwbare Cloud-leverancier staan uw gegevens in Nederlandse datacenters die voorzien zijn van high-end beveiligingsoplossingen;
  • Oneindige schaalbaarheid van gebruikerslicenties;
  • Milieuvriendelijk: je gebruikt alleen de serverruimte die je daadwerkelijk nodig hebt. Dit zorgt voor een betere CO2 voetafdruk en voor minder energieverbruik dan indien je eigen servers hebt.

Nadelen van de Cloud:

  • Om toegang te krijgen tot de Cloud is er altijd een internetverbinding nodig. Daarmee is de afhankelijkheid van een internetverbinding groot. En hoewel de betrouwbaarheid en stabiliteit van internetverbindingen aanzienlijk toegenomen is, zou de continuïteit met een tweede backup-internetverbinding (van een ander type) nog meer gegarandeerd kunnen worden. Bij een eventuele storing op de ene verbinding kan iedereen dan gewoon doorwerken via de backup-internetverbinding.
  • Door gebruik van clouddiensten ontstaat een afhankelijkheid van de leverancier. Is er een storing waardoor de Cloudapplicatie niet bereikbaar is, dan kunt u de storing niet zelf verhelpen. De minste kans op langdurige storingen is bij leveranciers die garanties geven over de bereikbaarheid en die beschikken over certificeringen.