Skip links

Blogpost

Nieuwe look and feel Office 365

Een nieuwe en uniforme ‘look and feel’ voor Office 365 van Microsoft

Microsoft is continue bezig met het verbeteren van het Office 365-platform. Recentelijk   introduceerde ze de nieuwe ‘look and feel’, het tastbare uiterlijk, van de iconen. De look and feel van zijn voor de verschillende platformen grotendeels gelijkgetrokken. Het maakt niet uit of je op een Windows-, Mac-computer, een browser of een telefoon werkt, de icoontjes zien er hetzelfde uit.

Nieuwe iconen

De Office-iconen zoals we die nu vaak nog kennen, stammen uit de tijd van Office 2013. Microsoft stelt bij de introductie van de nieuwe iconen dat ze veel beter passen bij de nieuwe manier van werken. “To support this changing world of work, Office is transforming into a collaborative suite that lets you work together in real-time from almost any device.”

office-365-new-look

 

Link: https://medium.com/microsoft-design/redesigning-the-office-app-icons-to-embrace-a-new-world-of-work-91d72608ee8f

Op dit moment zijn de nieuwe iconen al zichtbaar via de browsers en bij sommige mobiele applicaties. De overige applicaties en systemen zullen op korte termijn volgen.

Een uniforme look and feel van de Office-applicaties

Microsoft werkt ook druk aan een uniforme look and feel van de Office 365-applicaties. In de laatste versie van Word, Excel en overige Office-applicaties is een strakker uiterlijk geïntroduceerd. Dit uiterlijk wordt voor elk platform gelijk, zowel op een Windows- of Mac-computer alsook in elke browser.

office-365-new-look-2

 

Bestanden

Naast de Office-applicaties wordt ook de weergave van bestanden gelijk getrokken. Die uniformiteit geldt ook hier voor de verschillende omgevingen, zoals in OneDrive op je Windows- of Mac-computer, de browser of op je telefoon. Wat ook handig is, is dat ze van die bestanden een preview tonen zonder dat hiervoor de bijbehorende applicatie geïnstalleerd moet worden. Dit geldt voor circa 300 verschillende bestandstypen. Het betreft niet alleen Microsoft bestandsformaten, maar ook voor bijvoorbeeld Adobe-bestanden, 3-D documenten en DICOM medische afbeeldingen. Het aantal ondersteunde bestandsformaten groeit gestaag.

office-365-new-look-3

 

Delen

Een andere mooie ontwikkeling betreft de uitbreiding van het menu voor het delen van bestanden met nieuwe functionaliteiten. Zo kan er bij het delen van een link een ‘houdbaarheidsdatum’ ingesteld worden. Na deze datum kan de link niet meer gebruikt worden. De beveiliging van een bestand is ook sterk verbeterd. Het wordt mogelijk om een wachtwoord toe te voegen aan een link of een beperking in te stellen dat een bestand niet meer gedownload of geprint mag worden.

office-365-new-look-4

 

Wilt u meer informatie over Office 365? Neem dan contact op met ons op! We laten u graag de mogelijkheden en voordelen zien.

 

 

 

tel: 088 990 4000

Join the Discussion

Return to top of page