Skip links

Klantcase WIJ Heemstede

Gescheiden IT-omgeving resulteert in betere samenwerking

“Ze kwamen met een langetermijnoplossing die inspeelt op de hedendaagse ontwikkelingen”

 

WIJ Heemstede is een professionele welzijnsinstelling die mensen van alle leeftijden kansen biedt, met elkaar verbindt en hen sterkt in de eigen regie op een zinvol en plezierig leven. De 45 medewerkers en meer dan 200 vrijwilligers hebben een doel: het bevorderen van de sociale infrastructuur en de kwaliteit van wonen en leven in Heemstede.

“MEOS is een IT-partner die gaat voor degelijkheid en kwaliteit.”

Een passende IT-oplossing

WIJ Heemstede was een onderdeel van Casca welzijnswerk. Een jaar geleden is Stichting Casca omgevormd tot Stichting WIJ Heemstede en de naam Casca is blijven bestaan voor de kinderopvang. Beide deelden dezelfde IT-omgeving en werkten onder het Casca domein, met gezamenlijke mail, documenten, salarisadministratie en verschillende applicaties. Daarnaast werden Gmail, Google Docs en Microsoft Office door elkaar gebruikt. Om organisatorische en juridische redenen was het noodzakelijk een aantal zaken te scheiden voor meer helderheid in de communicatie en financiën. Daarom zocht WIJ Heemstede op korte termijn een IT-partij die:

  • Twee aparte domeinen kon realiseren,
  • De IT naar een platform kon brengen,
  • Ervoor zorgt dat medewerkers in de cloud kunnen werken
  • Het beheer en support kon leveren.

Om de transitie in goede banen te leiden werd een extern partij ingehuurd die onderzocht welke IT-oplossing voor WIJ Heemstede en Casca de beste optie was. Na een inventarisatie kwam een advies en een shortlist van tien IT-bedrijven. De opdracht werd als een aanbesteding uitgeschreven.

“Zo kunnen wij ons volledig richten op het ondersteunen van de bewoners van Heemstede.”

Grip op de maandelijkse kosten

Om de overgang naar twee domeinen te realiseren werd gekozen om de Google Docs en Gmail volledig over te zetten naar het Microsoft platform. Met het Office 365 pakket (Outlook, Word, Excel ) in combinatie met Microsoft SharePoint zijn alle Office applicaties en data online beschikbaar. De medewerkers kunnen nu probleemloos vanuit iedere locatie werken. Om de basisprincipes van SharePoint Online onder de knie te krijgen heeft MEOS voor een aantal medewerkers een training verzorgt.

Omdat WIJ Heemstede een ANBI status (non-profit) heeft krijgt ze een fikse korting op de O365 licentiekosten. Met dit abonnement en de vaste kosten voor beheer en support heeft WIJ Heemstede een inzicht in de maandelijkse uitgaven.

IT-expertise

De gehele transitie is in een korte tijd gerealiseerd. Miriam Dik: ‘MEOS is een IT-partner die gaat voor degelijkheid en kwaliteit. Je merkt dat je te maken hebt met professionals. Ze hebben ons ook goed begeleid met de aanschaf van laptops en desktops. De technisch accountmanager van MEOS is ons vast aanspreekpunt. Iemand die meedenkt, adviseert en proactief aan het werk gaat. Mochten er vragen of problemen zijn, dan komt hij snel met een oplossing. Zo kunnen wij ons volledig richten op het ondersteunen van de bewoners van Heemstede.’

 

Wilt u meer weten over onze projecten, neem dan contact met ons op.

tel: 088 990 4000
Return to top of page