Skip links

Klantcase Free a Girl

MEOS helpt stichting Free a Girl met IT beheer

MEOS helpt stichting Free a Girl met IT beheer

 

MEOS ondersteunt meerdere maatschappelijke organisaties, waaronder Free a Girl. Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor de strijd tegen kinderprostitutie. Evelien Hölsken, directeur en medeoprichter, startte de stichting tien jaar geleden. Samen met Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar maakt zij zich hard om minderjarige meisjes te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. MEOS ondersteunt Free a Girl nu acht jaar met IT-diensten.

“Om professioneel ons werk te doen is IT een belangrijke pilaar voor onze organisatie.”

Hoe het begon

Evelien Hölsken las 10 jaar geleden een artikel over kinderprostitutie in India en besloot de strijd aan te gaan. De geboorte van Free a Girl was een feit. Van de eerste twee parttimers groeide de organisatie uit tot acht werknemers. Wereldwijd wordt de organisatie ondersteund door nog eens tientallen vrijwilligers . De bevrijding van meerdere meisjes in India kreeg veel aandacht tijdens een uitzending met Yolanthe in het tv-programma TROS TV-Show van Ivo Niehe. Inmiddels is de stichting werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Irak, Laos, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen tien jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.000 meisjes uit bordelen in Azië.

“Zijn er problemen, dan is de supportdesk altijd direct bereikbaar.”

Persoonlijke benadering

Voor Free a Girl is een goed functionerend IT-netwerk belangrijk bij het uitvoeren van haar missie. Eerder besteedden ze dit al uit aan een IT-partner, maar misten de persoonlijke aanpak. Deze vonden ze wel bij MEOS. Evelien Hölsken: “Om professioneel je werk te doen is IT een belangrijke pilaar voor onze organisatie. In het begin hadden we een partij die het beheer voor ons deed, maar we misten de persoonlijke benadering. Totdat ik acht jaar geleden in contact kwam met Joost Metten (directeur van MEOS). Hij was direct betrokken bij onze strijd en bood zijn hulp aan om de IT voor de stichting te verzorgen. We maken met name gebruik van de bekende Officepakketten, Word, Excel, Outlook.”

MEOS ondersteunt Free a Girl met IT-beheer. De stichting heeft toegang tot de MEOS Online Desktopomgeving (MOD). Aanmelden kan via de Remote Desktop Server; zo kunnen werknemers op een veilige manier de virtuele versie van Windows op desktops of andere mobiele apparaten openen. Hölsken: “Omdat ik regelmatig naar het buitenland reis voor Free a Girl, is het essentieel dat ik altijd en overal bij mijn mail kan. Ook wil ik dan documenten kunnen openen en delen met anderen. De MOD maakt dit mogelijk!”

Een andere oplossing hiervoor is werken in de cloud. Binnenkort migreren we Free a Girl van MOD naar Office365/Sharepoint. Alle Officeprogramma’s en data zetten we dan over naar de cloud. Omdat Free a Girl een ANBI-status heeft, krijgen ze fikse korting op licentiekosten voor O365. Deze korting vloeit dan direct weer door naar de projecten van Free a Girl.

“Ze werken heel professioneel en servicegericht, staan altijd klaar en ze denken in oplossingen.”

IT Support

Naast inrichting van de juiste IT-omgeving, verzorgt MEOS voor Free a Girl de IT-Support. Zijn er problemen, dan is de supportdesk altijd direct bereikbaar”, vertelt Yolande Peltenburg, officemanager bij Free a Girl. Zij onderhoudt het contact met de servicedesk van MEOS. “We zijn nu bezig om de organisatie anders in te richten. De mensen van support helpen ons, mochten er op IT-gebied aanpassingen nodig zijn. Ze werken heel professioneel en servicegericht, staan altijd klaar en ze denken in oplossingen.”
MEOS werkt ook mee aan de acties van Free a Girl. Met de jaarlijkse veiling halen we geld op en Joost Metten laat zich tijdens de ‘Lock me up’-actie twaalf uur lang opsluiten in een hok dat vergelijkbaar is met de grootte van de kamers waar de kinderen verblijven. Peltenburg: “Dit hokje staat symbool voor de situatie in bordelen in India. Dit jaar hebben we iets meer dan een half miljoen opgehaald met deze actie. Het geld gaat naar allerlei partner-organisaties die kinderprostitutie bevechten door bijvoorbeeld werkgelegenheidsprojecten met baangaranties te bieden. Zo kunnen ze weer nadenken over het opbouwen van een nieuwe toekomst.”

Wil je meer weten over onze projecten, neem dan contact met ons op.

tel: 088 990 4000
Return to top of page